Thursday, 15 January 2015

empty lovers

 Nu era un călător. Ea era singura lume pe care o cunoştea.

 Stăteau amândoi unul în faţa celuilalt, fără viitor, fără prezent. Se trezi contemplându-i pulsul venelor si umbra ochilor, curbura taliei şi împreunarea claviculelor. Răsuflarea ei se împletea cu a lui, iar mireasma cafelei îl duse cu gândul la versurile pe care i le citea în nopţile târzii sub licărirea constelaţiilor. Nu contenea să o admire. Probabil se ivise din locul unde sfârşesc stelele căzătoare. Nu aparţinea nimănui. Era liberă.
 Ştiuse dintotdeauna cum se va termina, însă preferase să amâne sfârşitul.

  Meriţi tot ce-i mai bun, spuse ea.
 În întuneric, inima ei bătea precum aripile unui fluture captiv între coaste, sugrumat , zbătându-se să iasă.
  Am avut ce era mai bun. Nu pleca.

  În ochii ei se ascundea o lume din care-ar fi vrut să facă parte. Adormi în braţele ei, furat de inconştienţă. Adormi simţindu-se în siguranţă, învăluit în căldura trupului ei, cu chipul odihnindu-se în scobitura dintre clavicule.

 Dimineaţa, el răscoli cu înfrigurare pernele, sperând că visul său pierdut îşi va dezvălui ascunzătoarea. Aşternuturile încă îi purtau mireasma şi forma trupului. Râsul ei plutea printre firele de praf în lumină, dulce, străin.

 Următoarele săptămâni, nu încetă să o viseze. Ea luase locul somnului. Figura ei se întruchipa ca într-un coşmar, însă emoţiile lui erau tulbure, confuze cu iubire. Umbla mereu fără ţintă, îmbolnăvit de amintirea ei. Cu cât petrecea mai multă vreme departe de ea, cu atât otrava se înrădăcina mai adânc . Plecase, iar acum o iubea cu atât mai mult cu cât n-o înţelegea. Cu figura trasă, îndulcită de o melancolie amară, semăna mai mult decât oricând cu o nălucă. Iar ea era fantoma care-l bântuia neîncetat.

5 comments:

 1. "Ea luase locul somnului" si "semăna mai mult decât oricând cu o nălucă. Iar ea era fantoma care-l bântuia neîncetat." - probabil cele mai triste cuvinte ce le-am citit vreodata...

  ReplyDelete
 2. Ai un fel special de a-ți exprima sentimentele-n cuvinte, de a le da formă. Keep going!

  ReplyDelete
 3. Multumesc pentru aprecieri.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete