Saturday, 19 January 2013

in the end, you just get tired of watching everything turn to dust.  Ochii lui întunecaţi erau ca gheaţa şi focul şi furia, toate împreunate. Trăsăturile-i erau umbrite de furie mocnindă pe măsură ce convingerile sale se preschimbau în praf şi pulbere. Emoţiile se învolburau înăuntrul său precum o furtună la malul unui ocean îngheţat. Timpul parcă stătea în loc, aidoma gândurilor sale.  Neputinţa îl împiedica să mai facă vreo mişcare şi-i răvăşea fiecare fărâmă de control.

 Şi când ea vorbi, se agăţă de fiecare cuvânt al ei.

 -     Ei pleacă. Mereu pleacă.

 O cuprinse în braţele sale. Capul ei i se odihnea uşor pe umăr. Trupul ei era vlăguit , vulnerabil, fiecare răsuflare prăbuşindu-i-se în plămânii slabi. Tremura. Pielea îi era rece, privirea moartă.

-          Asta se întâmplă. Laşi oamenii să te cunoască şi ei te distrug.

  
 Dar era atât de greu de îndurat gândul că o va pierde. Dincolo de chipul pe care-l vedea î fiecare zi, se întindea o melancolie pe care nu reuşea să o cuprindă cu gândul. O strânse mai tare, şi mai tare, ca şi când acea atingere putea schimba finalul inevitabil.

-          Şi tu vei pleca, continuă ea, cu vocea frântă.

-          Dar nu de lângă tine.

-          Cândva , vei fi nevoit să o faci.

  
 Vorbele ei îi pătrunseră în vene precum frigul unei ierni timpurii. Stătu cu ea ore întregi, fără să vorbească, fără să se privească. Doar ascultându-şi răsuflările fierbinţi şi bătăile slabe ale inimilor. Când crezu că ea adormise, îi simţi lacrimile alunecând vertiginos pe pielea sa în timp ce ea şoptea:

-     Nu pleca. Rămâi cu mine.

7 comments:

 1. Salut!
  Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/.
  Un an nou fericit iti doresc!

  ReplyDelete
 2. Cred ca esti un veritabil magician al cuvantului prin pasiunea si intensitatea dramatica a trairilor si emotiilor de care dai dovada.
  Sa nu renunti niciodata la scris.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Multumesc pentru cuvintele frumoase ^^ Nu planuiesc sa ma las de scris prea curand.

   Delete
 3. Foarte frumos . Iar in mine se dezlanduie o multitudine de sentimente pt. ca am fost in aceeasi postura , lucrurile au decurs cam la fel , iar vorbele tale ma emotioneaza pe deplin . Felicitari , chiar scrii tare frumos !

  ReplyDelete
 4. Ai un dar pur de a te juca cu literele...

  ReplyDelete